Solgläntans kropp & själ

Våga vara den du är

Idag går mina tankar och funderingar åt det här som de flesta av oss gör i tid och otid, lägga på sig en ”mask”. Det är rätt sorgligt att vi ska behöva göra detta. Varför har vi människor detta inom oss att inte våga visa vem vi är??

Det jag menar med att ta på sig en ”mask” är t.ex. när man möter olika grupper av människor så förändrar man sitt sätt att vara.

Ett exempel som jag tog för en grupp ungdomar som jag höll en utbildning åt för ca 7 år sedan.

”Pelle är med i ett gäng där hans lustighet och fräckhet har gett honom rollen av att vara gängets ”ledare” och när det gäller familjelivet är Pelle Mormor och Morfars hjälpsamma barnbarn. En dag är Pelle med Mormor och morfar ute för att handla. När de kommer gående där på trottoaren, kommer på motsatt sida, en del av gänget. Vem är då Pelle???  Är han den fräcke ”gängledaren” eller det hjälpsamma barnbarnet?? ”

Det fanns nog ingen i gruppen som inte kunde känna in den situationen och diskussion blev hur pinsamt jobbigt det måste vara att hamna i en sådan situation. 

Men det intressanta var att samtalet gled in på ungdomarnas uppmärksamhet på oss vuxna.  Hur vi ofta vände ”kappan efter vinden”. Vi kan sitta och prata ”skit” om grannen men när vi möter grannen ler vi och är hur trevliga som helst. Likadant är det om det varit ett praktbråk hemma och det skulle komma hem någon så ler man igen och låssas att allt är perfekt.

Tänk om vi kunde våga vara lite mer ärliga med vem vi är och vad vi står för. Det finns inget mer jag beundrar än människor som sticker ut från mängden och vågar stå upp för den man är. Vad skulle egentligen hända om man vågade vara sig själv? Livet hade varit mycket lättare att leva. Vi hade sluppit att helat tiden försöka se under ”masken” för att se om vi kan lita på den leende personen framför oss.  

Jag tror att mycket av den här utbrändheten och depressions uppgång vi har i samhället, bland både ungdomar och äldre, har en hel del att göra med att vi inte känner oss trygga i vem vi är och dem vi har omkring oss.  

 

Mitt budskap idag är att prova att ta av ”masken” och våga visa vem du är och vad DU står för. Jag tror att du skulle bli glatt överraskad över den lätthetskänsla som kommer att infinna sig. Men framförallt ha alltid ödmjukheten som grund när du uttrycker dig.

Ha en underbar dag. Kram Jeanette                                       
                                                           Törringe               Foto:Jeanette

#1 - Marita

Vi bär på olika masker i olika situationer. Vi spelar olika roller beroende på var vi befinner oss. Ibland finns det ett faktiskt behov av rollspel. Jag tänker då på jobbsituationer. Men för övrigt vill jag också vara så ärlig jag kan.

Kram M

#2 - Bismillah <3

fin blogg:) ska vi följa varandra på bloglovin?:)