Solgläntans kropp & själ

Hur vårt paradis♥ kom till oss för 22 år sedan - Livets Flöde del 3
 
Min tanke med att starta denna serie ”Livets Flöde” är att försöka plocka fram allt det positiva som finns och alltid funnits i vårt liv trots livets drama som t.ex. sorg, sjukdomar och andra motgångar vi kan tänkas möta under livets gång.

Jag hoppas att det kan väcka upp er som läsare och ge en ny syn på ert liv genom att börja fokusera på de positiva sakerna i ert liv och inte bara de saker som är tunga, smärtsamma och jobbiga.

Om ni har en livsberättelse som ni vill dela med er så skriv till min gmail: jeanette.isaksson157@gmail.com  så lägger jag ut den på min blogg. Den kan handla om plötsliga förändringar i ditt liv i positivt riktning som du känner för att dela med dig av. 

 

 

 

När Krattvägen 157 blev vårt livsverk ♥ 

 

 

 

Starten på vårt livsverk började på våren 1990. På den tiden hyrde vi ett hus på 3 rum och kök i en by som heter V.Värlinge. Här hade jag och Bosse bott i 4 år och var inne på det 5 året. 

 

Vid den här tiden hade vår familj växt och bestod av vårt lilla underverk Nathalie, som bare var en liten tjej på ett år och våra irländska settrar Claudia och Yenna.

 

                                    

I min mage växte vårt andra underverk, lilla Nadja. Med andra ord började vår lilla familj bli ganska trångbodd.

 Bosse och jag hade varit runt och tittat på hus under en längre tid, men så fort det dök upp något intressant så blev det budgivning. Det kunde bli helt hysteriska priser på rena renoveringsprojekt.

 

Nu var det en söndag och vi satt och läste morgontidningen. Min blick föll på en annons som Sävsjö trähus hade, den handlade om en tomt ute på Kratten utanför Ö.Grevie som de skulle bygga ett hus på.

 

Jag viste direkt vilken tomt det gällde eftersom jag jobbat som barnflicka hos en familj bara något hus därifrån. Bosse och jag packade in vår lilla familj i vår bil och åkte dit.

 

Det hade legat ett hus på denna tomten tidigare som man hade haft brandövning på 1983. Det som fanns kvar var två grindstolpar, lite fruktträd och en stor syrenhäck. Förövrigt var allt en fantastisk äng mellan två kullar och med en underbar utsikt. Vi gick ut på ängen och bara kände att här vill vi bo  ♥ 

 

Vi åkte hem och jag ringde till kontoret för sävsjö trähus som låg i Malmö. Det var helg så det blev att tala in på en telefonsvarare att vi var JÄTTE intresserade av tomten / huset

Dagen efter ringde mäklaren Conny upp och vi bestämde tid för möte. Det visade sig att jag var först som ringt på annonsen så vi hade första tjing. Nu var det bara att åka till banken och få ihop det med lån………… vilket blev ett bakslag. Banken i Vellinge som vi hade, tyckte inte att vi skulle kunna klara oss på de pengar vi hade. Vår levnads budjet var på ca 8000:- i månaden för mat, kläder, bensin, försäkringar mm. Så billigt kunde man inte leva enligt deras budjet för en familj.

 

Vi fick ringa upp Conny och säga till honom att tyvärr så fick vi inget lånelöfte. Men det var inga problem tyckte Conny för han hade en kontakt på Nordea som kunde titta på vårt ärende. Det blev ett nytt bankmöte som slutade med att vi gick ut därifrån med lånelöfte.

   På detta fotot har vi gjort grunden och rest innerväggarna

 

Tänk att vi två, Bosse 27 och jag 25, med vår lilla familj kunnat skapa denna dröm som vi bara kunnat drömma om innan. Nu var allt  verklihet ♥

 

 

Här är vårt lilla paradis och vår lilla "linslus" Bella där ängen låg för 22 år sedan. Kärleken till trädgård har gjort att vi skapat 7 rum på denna tomt 

 

 

 

  

Här har jag sedan 13 1/2 år sedan även skapat min verksamhet. Vilket är en historia för sig som kommer senare 

 

Ha en fin dag och försök att se det possitiva och vackra i ditt liv 

Kram Jeanette

 

#1 - Lena Ericsson

Vilket fint livsverk ni har åstadkommit tillsammans, ert eget lilla paradis....lovely !

Svar: Ja visst är det :) Vi älskar verkligen detta ställe Men ibland glömmer man vilka skatter man har i livet och bara ser det svåra:) Vi ses på lördag <3
Jeanette Isaksson