Solgläntans kropp & själ

Sorger som blandas med glädje och saknad ♥ - Livets flöde del 1
Det har verkligen varit intensiva veckor den senaste tiden. Det började med att vi fick avliva vår vackra fina Rhodesian Ridgeback/Dobberman ♥Corin 11 år. Hon hade fullt med tumörer. Vår 9 åriga Rottweiler ♥Troja sökte igenom hela huset i hopp om att finna sin vän. När hon insåg att hon inte fanns mer gick hon ut och la sig på sin sovplats. Detta ledde till en djup depression, ville inte gå ut, ville inte springa och busa. 3 dagar efter upptäckte vi att hennes bröst blev VÄLDIGT stora och de var fulla med mjölk. Vi kunde knappt röra vid hennes hud uppe på ryggen för hon visade tecken på smärta. Det blev en tur till veterinären igen. Vi hade en vanlig veterinär och en ortoped som tittade på henne. De hittade även tumörer på hennes ena ben. Mjölkprudoktionen kunde de inte förklara. Eftersom hon hade haft sitt sista löp innan jul kunde det inte vara  skendräktighet. Troja mådde inte bra och nu ville veterinärerna behandla de olika symptomen var för sig med bland annat en röntgen där hon skulle sövas för att den skulle kunna genomföras. Jag frågade då ortopeden vad de trodde att de skulle hitta och vad de skulle göra åt det sen. Hon trodde att det var kotförslitningar i ryggraden och menade då att Troja skulle vara tvungen att gå på  antiinflammatoriska läkemedel resten av sitt liv. Vi fick då ta det fruktansvärda beslutet att även låta Troja somna in. Inget lätt beslut men dessa fina hundar har haft ett friskt och rikt liv och ska inte behöva lida för att vi inte kan släppa taget.
 
Sorgen och saknaden blev jätte stor. Nadja och Nathalie kom hem och där satt vi och grät och försökte övertyga varandra att vi tagit rätt beslut. Men någon stans var det som om både Corin och Troja tackade oss för vårt beslut precis innan de somnade in. Corin reste sig upp mot mitt ansikte och gav mig en slick över ansiktet innan hon somnade in och Troja vände sig på ryggen och gjorde en "rottis shake" innan hon somnade in.
 
Är så tacksam att dessa fina hundar har fått finnas i vårat liv i så många år och gett oss så många fina minnen ♥ Men tystaden och tomheten var hemsk efter dessa goa tjejer........
 
Fotot taget i Torup på Troja och Corin
 
En kväll när jag kom in efter min sista kund satt Bosse med sin dator i köket med skärmen mot ytterdörren där jag kom in. På skärmen satt en "liten" Boerboel flicka. Det visade sig att denna skönhet hade blivit såld till ett par i Norge som av någon orsak hoppat av köpet. Camilla som har Amazing Boerboel hade precis lagt ut anonsen på nätet och min fine man hittade denne. Vi ringde Camilla och det visade sig att hon bodde i grann byn 4 km från oss, Vi fick komma och hämta henne samma kväll. Det blev kärlek vid första ögonkast när vi fick se Bella♥.
 
Det märkliga är att vi ca 4 år tidigare såg ett program "Mannen som talar med hundar" och där var en Boerboel = Sydafrikansk mastiff. Vi sa då: "Tänk om man hade kunnat få tag på en sådan någon gång när det är dax att skaffa valp" ( vi har varit utan hund i 5 dagar i sträck under våra 29 år tillsammans) Bosse gick ut på den tiden och läste en massa om rasen och om uppfödarna. Det såg ganska svårt ut, aveln på de få som fanns var inte riktigt bra. Men Bosse hittade en jätte fin bild på två Boerboel som han har haft som skrivbordsunderlägg på sin dator i 4 år. 
 
Idag har vi sedan 6 veckor tillbaka denna underbart vackra Bella♥ 18 veckor gammal
 
                                                         Bella ♥ 12 veckor
                                                                     
 
                                       Bella ♥ 18 veckor
 
Är så tacksam för att livet kan vända så snart och att gamla önskningar kan träda in i ens liv på sätt som vi inte kan planera eller ha kontroll på. Livet kan vara fantastiskt spännande när vi släpper kontrollen 
 
Kram Jeanette
                                                                       
Arbetsmandalan från Brasilien - Livets Flöde del 2
Min vän Jannie Videen som är guide / researrangör på "Din healingresa" skulle åka till Brasilien till John of god nu i Maj. Hon hade visat mig jätte vackra mandaler som är handgjorda, dels arbetsmandaler som är personligt gjorda efter ditt firmanamn och personligamandaler som är gjorda efter ditt namn och personnummer. Nu när Jannie skulle ner till Brasilien så erbjöd hon sig att ordna en mandala för Solgläntans kropp & själ. 
 
 

Gissa om jag blev lycklig när jag fick se detta vackra alster ♥
 
 
 
 
 Jag ville ha upp den på min vägg så fort som möjligt. Jag och Nadja åkte iväg till Gallerix men oj vad de skulle ha betalt...... 1200:- för att spänna upp den, glasa och rama in den med en enkel furoram, + att det skulle ta upp till 4 veckor innan jag kunde få den. Aj då ...... det blev till att plocka ned mandalan igen och åka hem utan att fått den inramad. 
 
Mandalan hamnade på storarumsbordet i väntan på att jag skulle hitta någon som kunde rama in den. 
En morgon när jag skulle gå ut och jobba fick jag en ingivelse att ta med mandalan ut som en påminnelse att fråga morgonens kunder om de visste något bra ställe där man kunde få ramat i mandalan.
 
Jag stöttade den mot väggen på mitt skåp ute i min mottagning så att jag kunde se den och inte glömma att fråga.
 
Första kunden jag hade kom med förslaget att lämna den till Gallerix men då fick jag förklara att det blev för dyrt. Hon visste inte någon annan som ramade in och hade hört att Gallerix var bra.
 
När nästa kund kom glömde jag helt bort mandalan och började behandlingen. Med ett brak vek sig mandalan och min första tanke var att jag fick resa den senare........ när jag såg att den låg farligt nära ett ljus. Jag fick avbryta behandlingen och rätta till mandalan och då kom jag på att fråga om min kund visste någon som ramade in.
Det märkliga var att hon precis fått reda på en som ramade in nere i Höllviken och hade lämnat in en duk för inramning dagen innan. Hon erbjöd sig att lämna in min när hon skulle hämta sin tavla om 5 dagar. Jag blev glad och tackade tacksamt ja. Vilket flöde.........
 
Men under behandlingen fick jag en känsla om att jag nog själv skulle åka ner samma dag (hade 3 timmar ledigt mitt på dagen) Jag fick vägbeskrivningen dit och efter behandlingen gav jag mig iväg mot Höllviken.
 
Jag visade kvinnan som tog emot bestälningar mandalan och jag såg ut en furoram som passade till de andra tavlorna jag har i mitt arbetsrum. Hon hade just den ramen hemma som jag ville ha och hon räknade på vad det skulle kosta och kom fram till 395:- och jag kunde komma tillbaka på eftermiddagen och hämta den!!!!! Jag tänkte att här måst ha blivit ett missförstånd men hon sa att det inte kostade mer för inramning och inglasning.
 
Ni kan tro den vackra mandalan sitter vackert på sin plats nu ♥ och jag är så tacksam åt att livets flöde kan vara så perfekt i sitt utformande om jag bara lyssnar till de små tecken som visas för mig.
 
 
Ha en fantastisk dag och glöm inte att leva här och nu ♥
Kram Jeanette

Hur vårt paradis♥ kom till oss för 22 år sedan - Livets Flöde del 3
 
Min tanke med att starta denna serie ”Livets Flöde” är att försöka plocka fram allt det positiva som finns och alltid funnits i vårt liv trots livets drama som t.ex. sorg, sjukdomar och andra motgångar vi kan tänkas möta under livets gång.

Jag hoppas att det kan väcka upp er som läsare och ge en ny syn på ert liv genom att börja fokusera på de positiva sakerna i ert liv och inte bara de saker som är tunga, smärtsamma och jobbiga.

Om ni har en livsberättelse som ni vill dela med er så skriv till min gmail: jeanette.isaksson157@gmail.com  så lägger jag ut den på min blogg. Den kan handla om plötsliga förändringar i ditt liv i positivt riktning som du känner för att dela med dig av. 

 

 

 

När Krattvägen 157 blev vårt livsverk ♥ 

 

 

 

Starten på vårt livsverk började på våren 1990. På den tiden hyrde vi ett hus på 3 rum och kök i en by som heter V.Värlinge. Här hade jag och Bosse bott i 4 år och var inne på det 5 året. 

 

Vid den här tiden hade vår familj växt och bestod av vårt lilla underverk Nathalie, som bare var en liten tjej på ett år och våra irländska settrar Claudia och Yenna.

 

                                    

I min mage växte vårt andra underverk, lilla Nadja. Med andra ord började vår lilla familj bli ganska trångbodd.

 Bosse och jag hade varit runt och tittat på hus under en längre tid, men så fort det dök upp något intressant så blev det budgivning. Det kunde bli helt hysteriska priser på rena renoveringsprojekt.

 

Nu var det en söndag och vi satt och läste morgontidningen. Min blick föll på en annons som Sävsjö trähus hade, den handlade om en tomt ute på Kratten utanför Ö.Grevie som de skulle bygga ett hus på.

 

Jag viste direkt vilken tomt det gällde eftersom jag jobbat som barnflicka hos en familj bara något hus därifrån. Bosse och jag packade in vår lilla familj i vår bil och åkte dit.

 

Det hade legat ett hus på denna tomten tidigare som man hade haft brandövning på 1983. Det som fanns kvar var två grindstolpar, lite fruktträd och en stor syrenhäck. Förövrigt var allt en fantastisk äng mellan två kullar och med en underbar utsikt. Vi gick ut på ängen och bara kände att här vill vi bo  ♥ 

 

Vi åkte hem och jag ringde till kontoret för sävsjö trähus som låg i Malmö. Det var helg så det blev att tala in på en telefonsvarare att vi var JÄTTE intresserade av tomten / huset

Dagen efter ringde mäklaren Conny upp och vi bestämde tid för möte. Det visade sig att jag var först som ringt på annonsen så vi hade första tjing. Nu var det bara att åka till banken och få ihop det med lån………… vilket blev ett bakslag. Banken i Vellinge som vi hade, tyckte inte att vi skulle kunna klara oss på de pengar vi hade. Vår levnads budjet var på ca 8000:- i månaden för mat, kläder, bensin, försäkringar mm. Så billigt kunde man inte leva enligt deras budjet för en familj.

 

Vi fick ringa upp Conny och säga till honom att tyvärr så fick vi inget lånelöfte. Men det var inga problem tyckte Conny för han hade en kontakt på Nordea som kunde titta på vårt ärende. Det blev ett nytt bankmöte som slutade med att vi gick ut därifrån med lånelöfte.

   På detta fotot har vi gjort grunden och rest innerväggarna

 

Tänk att vi två, Bosse 27 och jag 25, med vår lilla familj kunnat skapa denna dröm som vi bara kunnat drömma om innan. Nu var allt  verklihet ♥

 

 

Här är vårt lilla paradis och vår lilla "linslus" Bella där ängen låg för 22 år sedan. Kärleken till trädgård har gjort att vi skapat 7 rum på denna tomt 

 

 

 

  

Här har jag sedan 13 1/2 år sedan även skapat min verksamhet. Vilket är en historia för sig som kommer senare 

 

Ha en fin dag och försök att se det possitiva och vackra i ditt liv 

Kram Jeanette