Solgläntans kropp & själ

Klassisk massage


Genom att använda sig av olika massagetekniker leder massagen till att kroppen blir avspänd och man får en ökad spänst.
För olika stressjukdomar är massagen mycket bra på grund av att den lindrar stress och oro. Vad ger spänningar?
 

- stressigt liv
- monotont arbete
- känslomässiga orsaker
- dålig arbetsställning
- ansträngningar


Vad är då spänningar?

Det kan vara besvär och smärta i rygg, nacke, axlar, armar, ben och händer. Som t.ex.:

- huvudvärk
- sömnsvårigheter
- dålig andning
- stela muskler och leder
- spänningar i mellangärdet
- svårt att koppla av och njuta av livet

Många människor lever med spänningar i kroppen under långa perioder av sitt liv, det sliter på kropp och psyke, ökar gradvis risken för större problem och åldrandeprocessen ökar 

Triggerpunktsbehandling

Vad är en triggerpunkt? 

En triggerpunkt är en hyperirritabel punkt i en spänd sträng belägen i en för övrigt normalt avslappnad muskel. När man palperar (känner efter i) muskeln och där finns triggerpunkter ömmar det, och kan ge upphov till smärta till en annan del av kroppen. 

Man kan ha en triggerpunkt t.ex. i muskeln på skulderbladet (m.Infraspinatus). Smärtan man då känner strålar ut till framsidan av axeln (smärtan känns som den kom från axelleden) den fortsätter att stråla ner på framsidan av överarmen och ner till handens tumme och pekfinger. Smärtan kan även stråla upp till nacken.

Muskler med triggerpunkter blir svagare än normalt, koordinationen blir försämrad och man blir lite klumpigare i de rörelser där man använder muskeln


Behandling av triggerpunkter:

- massage
- muskelpressur (tryck mot triggerpunkten)
- muskeltöjning
- koppningsmassage
- healing
- Bowen terapin

 

Bowenterapi

Bowentekniken är en kroppsterapi olik alla andra. Det är en mjuk, smärtfri, korrigerande, balanserande, smärtreducerande, och effektiv behandlingsform som främjar kroppens läkningsförmåga. 

Ni kan läsa här vad Bowenterapin gjort för mig 


Hur fungerar terapin?

Med tummar eller fingrar stimuleras specifika punkter på kroppen. Detta sker genom en slags rullning över främst muskler och senor. Rullningen startar en vibration genom kroppens vävnader, vilket i sin tur leder till förändringar. Blod- och lymfflödet ökar, muskelspänningar och låsningar i leder släpper.

Eftersom de flesta punkterna ligger på samma ställe som akupunkturpunkterna påverkas även energin i meridiansystemet. Bowenterapin påverkar också nervfunktionerna positivt.


Vilka besvär kan behandlas?

Det finns egentligen inga begränsningar för vad som kan behandlas med bowentekniken. Några exempel är besvär med rygg, nacke, knän, fotleder, tennis- och golfarmbåge, frusen axel, magbesvär, luftvägsbesvär inkl. astma, hösnuva, huvudvärk, migrän, njurbesvär och energibrist.