Solgläntans kropp & själ

Klassisk massage


Genom att använda sig av olika massagetekniker leder massagen till att kroppen blir avspänd och man får en ökad spänst.
För olika stressjukdomar är massagen mycket bra på grund av att den lindrar stress och oro. Vad ger spänningar?
 

- stressigt liv
- monotont arbete
- känslomässiga orsaker
- dålig arbetsställning
- ansträngningar


Vad är då spänningar?

Det kan vara besvär och smärta i rygg, nacke, axlar, armar, ben och händer. Som t.ex.:

- huvudvärk
- sömnsvårigheter
- dålig andning
- stela muskler och leder
- spänningar i mellangärdet
- svårt att koppla av och njuta av livet

Många människor lever med spänningar i kroppen under långa perioder av sitt liv, det sliter på kropp och psyke, ökar gradvis risken för större problem och åldrandeprocessen ökar 

Triggerpunktsbehandling

 

Vad är en triggerpunkt? 

En triggerpunkt är en hyperirritabel punkt i en spänd sträng belägen i en för övrigt normalt avslappnad muskel. När man palperar (känner efter i) muskeln och där finns triggerpunkter ömmar det, och kan ge upphov till smärta till en annan del av kroppen. 

Man kan ha en triggerpunkt t.ex. i muskeln på skulderbladet (m.Infraspinatus). Smärtan man då känner strålar ut till framsidan av axeln (smärtan känns som den kom från axelleden) den fortsätter att stråla ner på framsidan av överarmen och ner till handens tumme och pekfinger. Smärtan kan även stråla upp till nacken.

Muskler med triggerpunkter blir svagare än normalt, koordinationen blir försämrad och man blir lite klumpigare i de rörelser där man använder muskeln


Behandling av triggerpunkter:

- massage
- muskelpressur (tryck mot triggerpunkten)
- muskeltöjning
- koppningsmassage
- healing
- Bowen terapin

 

Spiritualistisk healing
 
 
 Healingen är en av de behandlingar som kom till mig från allra första starten. Jag har skrivit i min serie "När livet tog en helomvändning - Livets Flöde del 4" hur det började.
 
Jag har alltid fått en "inre" vägledning när det gäller healingen och känt mig trygg med att arbeta med den. När människor som korsat min väg frågat vad det är för healing som jag arbetar med brukar jag säga att det är min "egna" healing som kom till mig när jag var som sjukast.
 
 
Jag har förstått idag att det är Spiritualistisk healin som jag arbetat med under dessa år.
 
 
Vad är då Spiritualistisk healing?
 
Det är en bro med helande energi mellan universums andliga sida och healern till klienten för att hjälpa dennes kropp att återhämta sig ifrån bland annat skador, sjukdom, stress och utbrändhet.
 
Healingenergin kan påverka mottagaren på alla nivåer: Fysiskt, mentalt, känslomässigt och andligt
 
I alla mina djupgående behandlingar använder jag mig av healingen för att följa med energi flödet och se till att det kommer igång så att kroppen själv kan börja läka. Ibland fångar jag även upp om det är något känslomässigt "stopp" som kan orsaka problem i kroppen och då räcker det med att jag nämner vad jag fått till mig för att det ska spridas en lätthet i kroppen.
 
Om du vill kan du läsa lite om hur några har upplevt två av mina djupaste behandlingar : 
 
"Kunderfarenheter Ayla Terapin och Graviditet"