Solgläntans kropp & själ

Föräldrar & Barn Meditation
 

Då jag arbetat med barn och har utbildat mig till både barnskötare, fritidspedagog och arbetat med fosterbarn i 17 år har jag känt att jag skulle vilja visa barn och deras föräldrar hur fantastiskt bra meditation är. Nu har jag fått en massa önskemål att hålla en sådan träff igen. 

Jag testade på en grupp för fyra år sedan (de som syns på bild) vilket blev jättelyckat. Sedan kom en massa annat in i livet och det föll i glömska.

 

För ca ett år sedan kom en mamma och berättade hur dåligt hon och barnen mådde och jag föreslog att vi kunde prova en familjemeditation.

 

 

Här är mammans berättelse:

 

”Mina barn(helsyskon) har ett par tuffa år bakom sig som resulterat i att de två äldsta har lite kontakt och en dålig relation med sin pappa, medan den yngstas relation är god och regelbunden. 


Pojken mår väldigt dåligt av detta vilket yttrar sig i illamående, ont i magen och eksem över hela kroppen. Flickan har kontrollbehov och har svårt att koncentrera sig och blir lätt orolig. Båda har stora svårigheter med att sova utan mig.


När Jeanette och jag pratade om vad vi kunde göra för dem kom vi fram till att vi skulle testa meditation med alla 3, barnen var inte medvetna om att vi hade ett syfte med meditationen.
Barnen och jag var väldigt förväntansfulla och hade en väldigt trevlig stund.
Både jag och pojken påverkades starkt under meditationen och jag kunde känna hans smärta och ilska.
Efter meditationen målade vi fina teckningar av vad vi upplevt under meditationen som vi fick ta med oss hem.


Tiden efter meditationen har varit mycket trevligare. Ett lugnt har infunnit sig som inte fanns tidigare och illamåendet och oron kommer allt mer sällan. Eksemen på pojken har blivit bättre för att försvinna helt utan läkemedel.


Tack Jeanette! Utan din visdom och vägledning hade vi inte varit där vi är idag.”

 

 

 Det blir två stycken fristående meditationsträffar kl 9:30 - 12 tisdagen den 27/12 och torsdagen den 29/12 Först till kvar gäller eftersom jag inte vill ha för stora grupper

 

 

 

-         Kursens Innehåll: Meditation och målning

 

-         Målet med kursen: Genom att vägleda föräldern och barnet ner i en lättare meditation, visa hur olika våra upplevelser under meditationen är, tex i färger och möten. Därmed visa hur olika vi alla uppfattar olika situationer i livet

 

-         Barn mellan 6 år och 14 år

 

 

200:- per träff / Förälder och 1 st barn därefter 25 :-/barn Allt kursmaterial ingår + Fika

OBS!!! Glöm ej att meddela eventuella allergier (Vistas hund i huset)

Föranmälan är ett måste och anmälan är bindande

 

Hjärtligt väkommen

Kram Jeanette ♥