Solgläntans kropp & själ

Undermedvetna spärrar som påverkar vårt liv ♥

Mycket händer med oss alla i denna tid av förändringar. Mycket som vi stoppat ner i vårt undermedvetna börjar pocka på vår uppmärksamhet när ”bägaren” börjar bli full.

 
För min del började min inre och mest insiktsfulla resa i januari i år 2018 då jag blev utan förvarning sjuk vilket slutade med en kort ”resa” över till andra sidan.

 

Mycket har hänt med mitt inre och vägen tillbaka har kantats med besvikelser. Besvikelser över att de jag trodde stod mig nära helt uteblev, nära och kära som helt uteblev, jag fick höra att några få tyckte att jag var fräck som höjde mina priser vid årsskiftet från 500:- till 650:- (har gått många utbildningar men inte höjt mitt pris på 9 år).

 

Jag upplever mig själv som en person som ger oerhört mycket. Behöver någon hjälp finns både jag och min familj där för att hjälpa i den mån vi kan. Jag använder mig inte av lögner då ärlighet är något jag värdesätter högt. När någon har behov av att ”ta plats” har jag backat då jag inte finner ett behov av att ”armbåga” mig fram.

 

Det fina med denna resa var att jag fått nya insikter i livet och när allt blev som tuffast visade det sig att jag hade vänner som inte ”fått plats” tidigare, som var som jag, fulla med empati, kärlek och ödmjukhet. Min fantastiska familj, Bosse, Nadja och Elias, Nathalie och Jon, Mamma och Willy, fanns där dygnet runt när allt blev kaos.

 

Min kropp läkte mirakulöst men jag hade kvar en stor sorglig besvikelse över alla de som svek.

 

För en tid sedan åkte jag på en retreat där man skulle släppa allt som inte var ”JAG”.

Jag åkte dit i tron att jag skulle arbeta med min besvikelse som jag nog alltid burit med mig sedan jag var liten: Besviken över att man inte visar respekt för min och andras integritet, besviken när någon ljuger, besviken när jag blivit ”bortvald” för någon mer intressant, besviken när någon tar åt sig äran för något jag eller någon annan har gjort mm. Listan kan göras lång.

 

Det visade sig att ”besvikelse” var bara ett symptom på något som var ännu djupare och inte själva orsaken av alla tunga känslor jag kände. Den grundläggande känslan var att inte vara värdefull. Detta blev verkligen en ögonöppnare.

Genom att bära en känsla av att inte vara värdefull får jag ständig bekräftelse ifrån omgivningen. Allt enligt Attraktionslagen

 

Vilket innebär att mitt jobb som terapeut kan inte få den kraft som den bör då jag bär på en känsla av att inte vara värdefull, min relation till omvärlden kan inte bli jämbördig om jag bär på en känsla av att inte vara värdefull, att inte ”Ta plats” för att någon annan nog är bättre mm. Även denna listan kan göras lång.

 

Denna känsla av att inte vara värdefull kom ifrån olika händelser som jag upplevt som barn: Skola, kompisar, vuxenvärlden och bland annat händelser som jag skrivit om i ”Livets flöde del 5”

 

Varför har jag skrivit detta inlägg?

 

Jag har upptäckt att vi är många som går med olika tankar och känslor som gör oss till offer i våra relationer, arbetsplatser och livet i stort. Dessa ”dolda” tankar och känslor tar bort en stor del av livets magi och slutligen blir vi sjuka och ensamma. Problemet är att bär vi på så negativa känslor om oss själva kommer vår omgivning att bekräfta det du känner. Vi hör alla samman och attraktionslagen gäller för alla som bor och lever här. Det du tänker, känner och upplever inom dig får du speglat utanför dig.  

 

Jag har givit mig ett stort löfte om att verkligen ge mig själv den kärlek och uppskattning som jag är värd. Jag är unik och det är vi alla.

 

Livet är NU         Gårdagen är historia            Framtiden är en dröm

                         

LEV HÄR OCH NU

 

 

Se det vackra i dig själv, i livet, i människor och situationer du möter

 

 

”Hårddisken” = Hjärnan Här finns allt som vi fått inprogrammerat genom livet

 

Ta bort ”viruset” = Negativa programmeringar

 

Träna hjärnan till positivt skapande. Är du chefen över hjärnan eller slaven?

 

                              Dömer vi, dömer vi oss själva                               

 Var ödmjuk        Sprid glädje 

Du är UNIK

Kram Jeanette ♥